Assistansbolag i Örebro

Assistansbolag i Örebro

Det finns idag flertalet sätt att anordna sin personliga assistans på, men i denna text kommer vi att fokusera på privata assistansbolag. För att hitta ett assistansbolag i Örebro som du är nöjd med, finns det en del saker man kan göra och undersöka innan man faktiskt tar steget och väljer ett specifikt assistansbolag.

Vem äger och står bakom företaget?

Detta kan vara intressant att kolla upp att veta vem som dels äger företaget och dels vem som står bakom då det inte alltid behöver vara samma. Ett privat assistansbolag i Örebro ägs av någon eller några som vill ha vinst, det ska man inte sticka under stol med. Däremot kan de till exempel välja att eventuell vinst ska återinvesteras i företaget vilket kan gagna dig som kund. Ett privat assistansbolag kan ägas av till exempel en stiftelse, ett aktiebolag eller ingå i större ägargrupper. De sistnämnda kan också ibland ägas av till exempel vårdföretag eller riskkapitalfonder.

Det är också betydelsefullt att veta vem som leder företaget. Det kan till exempel vara att företaget drivs av personer som har en funktionsnedsättning eller är anhörig, eller kanske arbetat inom detta verksamhetsområde tidigare. Dessa personer besitter ofta mycket kunskap om vad som krävs och kan komma med nya insikter om vad som behövs på marknaden.

Hur många kunder har assistansbolaget?

Att veta hur många kunder som assistansbolaget i Örebro har kan också vara intressant att få svar på. Det kan dock inte garantera att till exempel ett stort bolag har nöjdare kunder och vice versa. Det finns assistansbolag i Örebro i alla möjliga storlekar, allt från de som har en enda kund till dem som har tusentals kunder, lokalt eller över hela landet.

Hur ser administrationen ut?

En annan sak som är viktigt att ha koll på inför valet om assistansbolag i Örebro är hur administrationen ser ut. Främst är det intressant att veta vart närmaste kontoret ligger från dig sett, eller åtminstone arbetsledning som du kan kontakta vid behov. Det är då också intressant att få veta hur många kunder och anställda assistenter som varje arbetsledare eller administratör har. Om de har många kunder och assistenter som de ska hjälpa och basa över, kan det bli svårt att till exempel få tag i dem.

Viktigt med avtal

Oavsett vilket assistansbolag i Örebro som du väljer att anlita, är det absolut viktigast att du skriver ett avtal. Du måste givetvis också förstå innehållet och komma med synpunkter och önskemål. Även om du kanske tänker att avtalet inte är så viktigt eftersom du inte kommer att byta assistansbolag i Örebro eller att det ska uppstå tvister, behöver du tänka på att skriva ett avtal. Om något mot förmodan skulle uppstå kommer du att tacka din lyckliga stjärna över att du skrivit ett avtal.

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10