Hitta assistansbolag i Göteborg som passar dig

Hitta assistansbolag i Göteborg som passar dig

Att välja ett assistansbolag som passar just dig, dina behov och önskemål kan ibland kännas som en stor och tuff uppgift.
Men så behöver det inte vara! Dessutom finns det flera assistansbolag i Göteborg som du har möjlighet att välja mellan, allt för att passa dig och dina specifika behov, önskemål och intressen.

Hur går man tillväga för att hitta ett bra assistansbolag?

Eftersom det finns flera olika assistansbolag i Göteborg att välja mellan, kan det vara bra att fundera på och skriva ner vad man önskar få ut av assistansbolaget. Du som kund har rätt att få välja en anordnare som kan ge det du vill ha. Givetvis kräver du att de har kunskap om ditt specifika funktionshinder, men också att de har hög kvalitet, flexibilitet och andas seriositet. Att anlita ett privat assistansbolag kostar inget extra, utan det fastlagda timbeloppet från Försäkringskassan betalas istället ut direkt till assistansanordnaren.

Om man är intresserad av ett specifikt assistansbolag i Göteborg, har man möjlighet att kontakta dem via olika kontaktvägar som telefon, mejl eller kontaktformulär på deras  hemsida. En del anordnare erbjduer ett konstadsfritt hembesök, eller på annan valfri plats, för att prata mer om dig, dina behov och givetvis vad de som assistansbolag kan erbjuda dig.

Du får då också möjlighet att ställa de frågor som du och kanske dina anhöriga har. Du tecknar sedan ett avtal med assistanbolaget om de uppfyller dina krav och du blir därmed deras kund. De flesta asssistansbolag i Göteborg har sedan regelbundna uppföljningar och kontakt med dig så att det arbete de anlitats för utförs. Skulle något uppstå som inte fungerar, är det viktigt att ta kontakt med anordnaren för en diskussion alternativt att byta anordnare. En del assistansbolag har också jourtelefoner som man kan nå om det skulle uppstå något som inte kan vänta tills nästkommande vardag.

Om du inte har fått dina assistanstimmar beviljade så kan du också få hjälp vid ett första möte med om du ska ansöka hos din hemkommun eller hos Försäkringskassan. Hos en del assistansbolag i Göteborg kan du då behöva skriva en avsiktsförklaring, vilket innebär att om du får din ansökan beviljad om assistans, så blir du automatisk kund hos det specifika assistansbolaget som hjälpt dig med ansökan. Assistansbolaget är också med i den fortsatta processen efter kontakt med kommun eller Försäkringskassan samt även vid eventuellt avslag och efterföljande omprövning om du avser att göra en sådan.

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10