Hitta jobb som personlig assistent i Blekinge

Hitta jobb som personlig assistent i Blekinge

Bor du i Blekinge och söker ett nytt jobb? I landskapet, precis som i stora delar av landet överlag, råder det brist på personliga assistenter.

Assistansbolag, kommuner och kooperativ tycks ständigt söka efter ny arbetskraft. För många arbetstillfällen krävs ingen formell utbildning, utan det är i de flesta fall personkemin som värderas högst.

Däremot finns det vissa meriter, givetvis. Har du jobbat på ett assstansbolag tidigare i livet kommer det vara lättare att få ett jobb inom samma område. Har du gått en relevant linje på gymnasiet kan det också ge dig fördelar. Något som kan vara mycket meriterande är ett B-körkort. Även om man skulle sakna de meriter som nämns ovan, kan det finnas goda chanser att hitta jobb hos ett kooperativ eller ett assistansbolag i Blekinge.

Kolla jobbportaler på nätet

På nätet finns en rad olika jobbportaler där assistansbolag, kooperativ och andra arbetsgivare inom personlig assistans annonserar efter arbetskraft. Det är på det här sättet som många assistenter hittar sina jobb. En snabb sökning på en av de stora jobbportalerna ger till exempel 239 träffar i Västra Götaland (med personlig assistent som sökord).

Du ser jobbannonsen direkt, och kan klicka dig vidare till en annan hemsida där du gör ansökan. Ofta kan du även hitta mer information om tjänsten och företaget på nästkommande sida. Eftersom det finns stor efterfrågan på personliga assistenter, inte bara i Blekinge, utan över hela landet, kan det vara värt att granska assistansbolagen innan du väljer vem du vill jobba för.

Hör med vänner och bekanta

Känner du någon som arbetar som personlig assistent? I sådana fall kan du fråga dem om deras arbete och hur de upplever att arbetsvillkoren är. De allra flesta är anslutna till kollektivavtal, men likväl kan givetvis upplevelsen som anställd variera ganska mycket mellan olika bolag.

När assistansbolagen söker arbetskraft kommer de flesta motivera varför du ska jobba just för dem. Genom att prata med någon du känner personligen, kan du känna dig tryggare med att upplevelsen av arbetsplatsen är närmare sanningen.

Hör av dig direkt till bolagen

I Blekinge finns flertalet assistansbolag. Kolla upp de aktörer du tycker verkar vara bäst och gör en spontanansökan. Många anställer löpande, och de kan ofta hantera din ansökan med ganska kort varsel. Med det sagt, så finns det givetvis inga garantier för att du får jobb hos ett visst bolag – chanserna till det påverkas av flera olika faktorer.

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10