Hitta personlig assistent

Hitta personlig assistent

Väljer du att själv anställa personliga assistenter är det även du som får rekrytera och annonsera för att få in ansökningar. Hur kan man göra för att hitta personer som vill jobba som personliga assistenter?

Annonsering och rekrytering

Du kan i princip annonsera var du vill för att få in ansökningar till tjänsterna. För att få in många intresserade kan en annons läggas ut på arbetsförmedlingens hemsida. Genom att prata med en handläggare kan de även hjälpa dig att hitta en personlig assistent utifrån de register och arbetssökande som finns. Även på Blocket.se förekommer annonser från de som söker personliga assistenter. Ett billigt sätt att nå ut med annonsen även om det inte är lika många som ser denna annons som om den ligger på arbetsförmedlingens hemsida. 

Man kan även kontakta rekryteringsföretag och få hjälp med rekryteringen. Det skapar däremot en kostnad som många undviker att ta.

Många väljer att prata med vänner och bekanta och på detta sätt sprida informationen om att man söker personlig assistent. Det är inte ovanligt att någon släkting eller vän blir personlig assistent. Det kan även kännas tryggare då man känner varandra, och litar på varandra, bättre än om okända människor ska anställas.

Du behöver eget bolag

I det fall du vill vara arbetsgivare och därmed ta hela ansvaret för att hitta personlig assistent behöver du ha ett registrerat företag. Registrering sker på Bolagsverket men gå via sidan verksamt.se som har pedagogiska guider och hjälp till hur registrering sker till olika myndigheter.

Efter att du startat företag måste du även skicka in en ansökan till IVO för at ha rätten att bedriva assistentverksamhet. När allt är klart är det du själv som ”äger” frågan kring din assistens. Det innebär betydligt mer administration och du själv måste ta ansvar för att hitta och anställa personliga assistenter. Men det kan samtidigt skapa en frihet och flexibilitet då du inte är styrd av hur ett assistansbolag lägger upp arbetet.

En stor fördel är att du har ett aktiebolag som är arbetsgivare. Därmed kan detta företag behålla överskott och exempelvis återinvestera detta eller spara till kommande år.

Via förmedlingsföretag

En annan väg är att ta hjälp via förmedlingsföretag. Du kontaktar dem och förklarar din situation och vilken hjälp du har behov av. Utifrån det samtalet kan förmedlingsföretaget skicka vidare uppgifterna till de assistansbolag som har kompetens att ge den hjälp som behövs. Därefter får du svar från flera företag och kan därmed avgöra vilket assistensbolag du vill anlita.

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10