Hitta rätt assistansbolag med oberoende rådgivare

Hitta rätt assistansbolag med oberoende rådgivare

Om man fått ett beslut om att man är berättigad personlig assistans kommer det förmodligen dyka upp en hel del frågor, tillexempel hur man hittar en assistent.

I dom allra flesta fall jobbar assistenter åt ett bolag som förvaltar ersättningen och ser till att insatserna som brukaren är i behov av utförs på ett bra sätt. För att hitta ett sånt bolag kan man med fördel ta hjälp av en oberoende rådgivare i form av en assistansförmedling.

Vad gör en assistansförmedling?

En förmedling jobbar med en mängd olika saker men en stor del av arbetet går ut på att jämföra och hitta en verkställare som matchar kundens krav. Det kan handla om flera olika saker, så som kollektivavtal, personalpolitik och hur ersättningen fördelas. Eftersom det finns ett stort antal assistansbolag att välja mellan kan det kännas nästintill omöjligt att veta vilket man ska välja och det kan vara både smidigt och skönt att prata med någon som har koll.

Dom som jobbar med att jämföra och hitta bra företag åt en brukare har stora kunskaper inom området och känner också till vilka delar man bör ta hänsyn till. Man får ta del av olika alternativ och dess för- och nackdelar för att kunna fatta ett så bra beslut som möjligt. Den som genomför jämförelsen mellan olika företag kommer lägga stor vikt vid de önskemål och krav som brukaren har för att hitta ett eller flera som matchar.

Andra delar

En assistansförmedling kan inte bara hjälpa till med att hitta rätt bolag utan har också kunskap att hjälpa till genom hela ansökningsprocessen. Om man av någon anledning tror att man har rätt till ersättning kan det vara svårt att veta var man ska vända sig och hur man går till väga, och det kan dessutom vara skönt att ha stöd under tiden.
Har man redan insatser verkställda och inte känner sig nöjd med hur det eller personalen fungerar kan man även här ta hjälp från en assistansförmedling för att säga upp det nuvarande avtalet för att sedan hitta något bättre.

Varför ta hjälp?

Att ta hjälp med att söka assistans eller hitta samt byta till ett annat bolag kan vara en stor trygghet. Man får bra stöd genom hela samarbetet och man kan få svar på dom frågor man har som rör området. Kanske funderar man på om det är bättre med en privat eller kommunal aktör eftersom dom fungerar på något olika sätt. Man kan också få juridisk rådgivning och tips på vad man bör tänka på när man utformar sina önskemål. Tjänsterna är oftast dessutom helt gratis så känner man sig inte nöjd ändå kan man fortsätta leta på egen hand, utan någon förlust.

En assistansförmedling har stor kunnighet inom många olika områden och om man själv är främmande med begrepp och annat kan det vara till stor hjälp att kontakta en sådan.
Till fördelarna hör att man inte behöver lägga tid och kraft på att jämföra bolagen själv och att det dessutom brukar vara kostnadsfritt.

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10