Så hittar du (och jämför) assistansbolag i Gästrikland

Så hittar du (och jämför) assistansbolag i Gästrikland

Om kommunen eller försäkringskassan gett dig rätt att få personlig assistans får du själv avgöra vem som ska bistå med denna hjälp. Det vanligaste är att assistansbolag anlitas men det finns även möjlighet att välja kommunal hjälp eller assistans via kooperativ. Oavsett finns det en fördel att jämföra flera olika anordnare för att därmed hitta de som kan ge den hjälp som behövs. På ett sätt som du uppskattar. Så här hittar du kontaktuppgifter till assistansbolag i Gästrikland.

  1. Assistansförmedlare

Det är mycket vanligt att använda sig av en assistansförmedlare när man ska välja assistansbolag för första gången eller om byte ska ske. Genom att anlita den tjänst som assistansförmedlarna erbjuder behöver man själv inte söka upp flera olika assistansbolag. Kontakt tas med förmedlaren varpå de diskuterar med dig kring vad du söker hjälp med, vilken assistans du har blivit beviljad och allmänna önskemål.

Nästa steg är att jämföra dina önskemål mot de tjänster som assistansbolag i Gästrikland kan erbjuda. Eftersom förmedlaren har samarbete med flera av dessa bolag kan de alltså snabbt göra en jämförelse utan att du själv behöver göra det. Tjänsten är gratis då det är assistansbolagen som finansierar den.

  1. Kommunens handläggare

En annan väg är att fråga handläggaren som kommit till dig och avgjort att du har behov, och därmed ska få, assistans. Bor du i Gävle bör det räcka med att utgå från den lista som Gävle kommun presenterar. Bor du i Sandviken eller Hofors kan både listor begäras från dessa städer samt från Gävle. Detta utifrån att många assistansbolag arbetar inom mer än enbart en stad.

Kommunens handläggare ska alltså bistå med lista över de olika alternativen men får aldrig påverka dig att välja ett specifikt bolag alternativt kommunens egen assistans. De ska vara helt opartiska i frågan vilket gör att de varken kan rekommendera ett företag eller hävda att det inte ska anlitas.

  1. Söktjänster

Den tredje vägen är att använda någon av de många olika söktjänster som finns på internet. Ett exempel är Eniro. Här visas att det finns 35 företag i Gästrikland vilket alltså påvisar att utbudet är mycket stort. Det är just på grund av det breda och stora utbudet som många väljer att gå via en assistansförmedlare. Man anser att det är så många att välja på att det blir svårt att sortera och jämföra. Det är där som förmedlaren har sin styrka gällande deras tjänst.

Självklart går det även att använda Google och därigenom få fram assistansbolag som finns inom ett specifikt område. Då Google förstår att sökningen primärt handlar om att nå assistansbolagen visas generellt en karta högst upp som både visar var företagen är belägna och kontaktuppgifter till dessa.

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10