Välj personlig assistans i Norrköping

Välj personlig assistans i Norrköping

Personlig assistans är en slags tjänst för den med funktionsvariationer, ett sätt att leva ett vanligt liv som alla andra.

Vanligtvis tilldelas personen i fråga en personlig assistent, en person som följer med under dagen, hittar på saker eller bara hjälper till med vissa moment. Vad en personlig assistent gör varierar väldigt mycket beroende på vilka behov som personen i fråga har. Vissa behöver hjälp med hygieniska bitar, andra behöver sällskap eller hjälp med vardagliga saker som matlagning. Ofta matchas man med en personlig assistans som anpassas efter personens individuella behov och önskemål. För dig som behöver personlig assistans i Norrköping kan du ofta vända dig till kommunen eller ett särskilt assistansföretag.

Olika behov av assistans

Personlig assistans är ett medel som kan hjälpa väldigt många människor att få en bättre, enklare och roligare vardag. Assistansen anpassas utifrån behov och kan vara allt från någon timme varannan dag till 24 timmar om dygnet varje dag i veckan. Föräldrar med barn som har funktionsvariationer kan behöva hjälp med personlig assistans då de är på jobbet. För att få hjälp om du bor i Norrköping kan du börja med att kontakta kommunen, assistens är nämligen oftast kostnadsfritt.

Om du behöver assistans

För dig som är i behov av personlig assistans har du både rättigheter och skyldigheter. Bland annat ska du själv få bestämma vad du vill göra, den personliga assistenten ska endast finnas där för att hjälpa dig. Dock ska den som arbetar som personlig assistent naturligtvis ha rimliga arbetsvillkor och man kan inte kräva vad som helst. För den som behöver assistens flera gånger i veckan eller kanske varje dag, brukar man få olika assistenter som arbetar i pass. Assistenter som jobbar med just detta har ofta en bakgrund inom vård, och är väldigt kvalificerade för omvårdnad. Här hittar man många individer som brinner för det de gör, och som tycker det är ett kul och meningsfullt jobb. Något som syns och märks från den som är i behov av assistans. Är du inte nöjd med din assistent, är det viktigt att man hittar en bra match, så att man trivs tillsammans. Det är många arbetstimmar per dag som man spenderar ihop.

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10