Assistansbolag i Bohuslän som passar dig bäst

Assistansbolag i Bohuslän som passar dig bäst

När du beviljats insatsen personlig assistans behöver du också någon som utför den. Du beviljas assistansersättning av Försäkringskassan och köper då assistansen från en assistansanordnare med denna ersättning.

Nedan kan du läsa om vad du behöver veta om assistansbolag i Bohuslän för att du ska finna det som du anser vara bäst utifrån dina behov och önskemål.

Olika assistansanordnare

Det finns många olika typer av assistansanordnare som du kan välja mellan när du har beviljats insatsen. Du kan köpa personlig assistans från din kommun, ett privat assistansbolag eller ett kooperativ. Du har också möjligheten att vara egen arbetsgivare eller köpa assistansen från ett företag som du själv äger eller delvis äger.

Det finns nästan 1200 assistansanordnare i Sverige i nuläget som har tillstånd från IVO (Inspektionen för vård och omsorg), vilket krävs för att få bedriva den här sortens verksamhet. Det innebär också att IVO är den myndighet som bedriver tillsyn, till exempel om de får in klagomål på en anordnare.

Av de personer som beviljats assistans av Försäkringskassan, det vill säga de som behöver hjälp med grundläggande behov med mer än 20 timmar per vecka, var det nästan 70 procent i december 2018 som valde att anlita en privat assistansbolag.

Fördelar med assistansbolag i Bohuslän

En stor fördel med att anlita ett assistansbolag i Bohuslän, är att bolaget tar hela arbetsgivaransvaret. Detta innebär att du som kund slipper hantera löner, anställa personal och ansvara för deras arbetsmiljö, hantera skatter och andra avgifter samt redovisning till myndigheter som Skatteverket och Försäkringskassan.

Vad du ska tänka på när du ska anlita ett assistansbolag i Bohuslän

Eftersom assistansbolag är privata, innebär det att det är privatpersoner som äger det och där vinsten kan till exempel gå till ägarna eller tillbaka in i verksamheten. Det kan vara en bra idé att undersöka och läsa på lite om företaget, till exempel hur länge det har funnits, vart det närmaste kontoret från dig ligger samt hur många kunder de har. Att lära sig mer om företaget som du funderar på att anlita är aldrig en dålig idé.

Det bästa du kan göra när du ska anlita ett assistansbolag i Bohuslän är att boka ett personligt möte med någon relevant person från bolaget. Du kan då i lugn och ro ställa de frågor som du anser vara viktiga utifrån ditt eget perspektiv. Glöm dock inte att noggrant läsa igenom avtalet innan du anlitar ett assistansbolag i Bohuslän för att till exempel undvika missförstånd.

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10