Assistansbolag i Lund

Assistansbolag i Lund

Om du är bosatt i Lund och behöver personlig assistans finns bra bolag att välja bland. Assistansbolag i Lund kan tilldela en assistent åt brukare (namnet på den som behöver assistans) som passar perfekt.

Beroende på behov kan det vara nödvändigt med flera assistenter, detta är vanligt om brukaren behöver assistens varje dag. I andra fall kanske det endast behövs assistens vissa dagar i veckan. När du kontaktar ett assistansbolag i Lund kan du själv berätta om dina svårigheter, vad du behöver hjälp med samt dina önskemål. Eftersom en personlig assistent ska hjälpa dig leva ett vanligt liv är det såklart viktigt att assistenten och brukaren trivs ihop och har liknande intressen. Ofta är det också bra om åldrarna är lika. Det fungerar såklart inte om brukaren är ett barn. Då är det istället viktigt att assistenten gillar barn och har en passion av att vara en stor del av ett barns liv.

Viktigt att hitta rätt

Då det finns flera olika assistansbolag i Lund och i övriga Skåne är det viktigt att jämföra de olika företaget, se vad de erbjuder och vad du själv får och har möjlighet att påverka. Som brukare behöver du såklart en assistent som dels klickar med dig rent personlighetsmässigt, men som även kan anpassa sig efter ditt schema. Det kan innebära att du behöver en assistent som är flexibel nog att följa med dig på dina olika aktiviteter, hjälpa till med det du behöver hjälp med och mycket mer. När du kontaktar ett assistansbolag i Lund kan du ofta direkt på hemsidan kolla igenom vad de har möjlighet att erbjuda.

Så anlitar du en assistent

Om du bor i Lund ska du börja med att kontakta kommunen för att ta reda på din assistansersättning. Med ersättningen kan du sedan själv eller med hjälp av kommunen anlita ett assistansbolag i Lund. Förutom att kommunen kan hjälpa dig hitta ett företag och en personlig assistent får du även välja att själv anlita ett annat assistansbolag i Lund om du hellre skulle vilja det. Som sagt är det viktigt att man hittar en bra match med personligheterna, så det kan vara värt att fråga runt och prova olika bolag.

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10