Att anlita ett seriöst assistansbolag Blekinge

Att anlita ett seriöst assistansbolag Blekinge

Processen att beviljas personlig assistans kan vara snårig och lång. Den är dessutom inte slut med att man har beviljats personlig assistans. Det kan snarare kännas som att det är då det riktiga arbetet börjar, nämligen att finna ett bra och seriöst assistansbolag i Blekinge.

Varför behövs ett assistansbolag?

Denna fråga är väldigt relevant. Ett assistansbolag kan liknas vid en samordnare – en som kan hjälpa till som ett mellanled mellan den person som har beviljats assistans

– och Försäkringskassan eller den kommun som har beviljat insatsen.

I processen med personlig assistans finns nämligen många olika saker att hålla reda på, som till exempel den assistansersättning som betalas ut för att betala insatsen och allt omkring de anställda personliga assistenterna, till exempel lön, arbetsmiljö och avtal. Ett assistansbolag i Blekinge kan oftast också erbjuda juridisk hjälp, till exempel om beslutet ska omprövas eller överklagas.

Delaktighet

Det som är viktigt är att den person som är i behov av hjälpen, också ska få den på bästa sätt och utifrån dennes egna önskemål, behov, intressen och förutsättningar. Insatsen personlig assistans ska nämligen främja den enskildes möjlighet att kunna leva som alla andra. Det är därför viktigt att den enskilde får möjlighet till delaktighet i de beslut som rör henne eller honom när det gäller vad man vill ha hjälp med, samt på vilket sätt och av vem som ska utföra det.

Jämför assistansbolag i Blekinge

Det går tyvärr inte att komma ifrån att det finns oseriösa aktörer även inom denna bransch. För att förhoppningsvis komma till bukt med detta problem är en av de viktigaste sakerna man kan göra, att jämföra olika assistansbolag i Blekinge.

Personer med olika funktionsnedsättningar kan oftast befinna sig i en utsatt situation, och har av en anledning beviljats personlig assistans. Därför är det viktigt att dels finna ett seriöst assistansbolag, och dels även ett företag som erbjuder tjänster och hjälp som den den assistansberättigade är i behov av.

Boka ett möte

Att boka ett personligt möte med en person från det tilltänkta assistansbolaget är en god idé. Mötet sker oftast helt förutsättningslöst där den assistansberättigade personen kan berätta om dennes situation, vilka intressen som finns och vilken typ av hjälp denne behöver. Det kan vara smart att boka flera möten med olika assistansbolag i Blekinge så att man inte tar “första bästa” bolag. Att få referenser och se vad tidigare kunder har att säga som assistansbolaget är också en bra idé.

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10