Att finna ett assistansbolag i Jönköping för ditt barn

Att finna ett assistansbolag i Jönköping för ditt barn

Det kan vara en utmaning att finna ett assistansbolag i Jönköping som passar personens behov, önskemål och förutsättningar. Men det kan ibland vara ännu svårare att finna ett assistansbolag i Jönköping

som passar bäst för just ditt barn. Att vara förälder är inte alltid en dans på rosor och kan vara omtumlande och tufft. Det kan också innebära stora förändringar i livet. Om man dessutom blir en förälder till ett barn som har speciella behov kan det innebära att hela livets förutsättningar förändras på olika sätt. Att finna ett assistansbolag i Jönköping kan då vara tufft och innebära tid och energi som skulle kunna läggas på andra saker.

I denna text kan du som förälder få lite tips och råd om hur du ska finna ett assistansbolag i Jönköping som passar ditt barn och er familj. Att beviljas personlig assistans ska inte innebära en belastning för familjen. Det är dock viktigt att nämna att insatsen är till för barnet och inte familjen. Ni som är föräldrar har givetvis dock en stor roll i utformningen av den personliga assistansen. Ni kan till exempel ha inflytande och bestämma vilken utbildning de personliga assistenterna ska ha.

Viktigt med barnperspektivet

Att barnperspektivet ska finnas med i allt som rör barnet är en viktig faktor att ta i beaktande. Den 1:a januari 2011 kom faktiskt ett särskilt barnperspektiv i LSS-lagstiftningen. Detta perspektiv syftar till att ge de barn som har beviljats insatsen personlig assistans möjlighet att få en större delaktighet och medbestämmande hur den personliga assistansen ska utformas. Detta beror givetvis på både barnets ålder och mognad. Att se till barnets bästa är viktigt och även avgörande när ett beslut som rör barnet ska tas. Att ge barnet en åsikt i hur den personliga assistansen ska se ut och lyssna på barnet är viktigt.

Att välja ett assistansbolag som har barn som kunder är fördelaktigt. Dessutom bör assistansbolaget i Jönköping utforma den personliga assistansen på ett sådant sätt att barnet har möjlighet att växa och utvecklas men samtidigt få vara ett barn. Genom den personliga assistansen ska barnet ges möjlighet att få bara som andra barn i samma ålder. En personlig assistent har inte till uppgift att uppfostra barnet utan det går under föräldraansvaret. Att få tydliga roller för alla är en bra idé, och beror givetvis på barnets ålder och situation. Det finns många assistansbolag i Jönköping som uppfyller dessa krav.

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10