Att hitta ett nytt assistansföretag på Västkusten

Att hitta ett nytt assistansföretag på Västkusten

Västkusten är ett ganska stort område rent geografiskt, och en stor del av landets befolkning bor här. Därför är det inte konstigt att det finns mängder av assistansföretag att välja.

Samtidigt kan det kännas svårt att veta var man ska börja. Så hur bör man egentligen tänka?

Är du nöjd med din nuvarande assistansform?

Är du nöjd med att ha ett privat assistansföretag som hjälper dig? Eller skulle du hellre vilja ha kommunal hjälp, eller ett kooperativ? Funderar du på det sistnämnda är det bra att känna till att det kräver mycket arbete från din sida. En fördel med ett assistansföretag är att du får stöd och hjälp från anordnare. 

Idag är det ungefär tre fjärdedelar av brukare som väljer privata företag att hjälpa dem. Kanske är det främst två skäl som ligger bakom. En av dem är att den som är anhörig i hushållsgemenskap sällan har rätt till Ob-ersättning genom kommunen, men däremot i princip alltid om assistansen sker genom ett privat bolag. En annan skillnad är att brukaren har större möjligheter att påverka vem som ska anställas som assistent om det är i privat regi. 

I ett kooperativ har man större möjligheter att påverka själv – men det innebär också mer arbete. Funderar du på detta, bör du hitta ett kooperativ vars grundfilosofi stämmer väl överens med dina värderingar. 

Använd en assistansförmedlare

Ett allt mer populärt sätt att byta assistansföretag på är att gå genom en assistansförmedlare. De har goda kontakter och kan enkelt sålla ut företag på Västkusten som inte passar dig. Snarare kan de, nästan på rak arm, kontakta ett antal bolag som de vet kan anpassa sin hjälp på ett bra sätt efter dina behov. 

Tack vare erfarenheten vet de vilka punkter som bör tittas på för att säkerställa att du får den hjälp du behöver. Dessutom är många måna om att kontrollera sina samarbetspartners noggrant. En del förmedlare väljer till exempel att träffa samtliga partners i person och prata med dem om verksamheten. Det är inte heller ovanligt att man talar med de anställda för att se hur de upplever situationen på det assistansföretag dom jobbar på. 

Sök på egen hand

Ett annat alternativ är att söka på egen hand. Kanske kan det vara bra om man känner sig i trygg i vad man letar efter, och att man då kan hitta ett assistansföretag som kan möta de kriterier man har. Vet man inte det, kan det bli svårt att veta var man ska börja. Oavsett, så är det sällan bra att välja det första bästa. Ta tiden att gå igenom olika aktörer på Västkusten innan du bestämmer dig för att anlita någon. Utnyttja det stora urvalet. 

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10