Att utvärdera assistansbolag

Att utvärdera assistansbolag

Att utvärdera assistansbolag är viktigt, dels under processen inför ett val av en assistansanordnare, men också under tiden eftersom man annars enkelt och smidigt kan byta assistansbolag om man inte är nöjd med sin nuvarande assistans.

Det finns många olika assistansbolag i Sverige och det kan vara svårt, energikrävande och tidsödande att gå igenom alla för att se vilket som passar in just på dig och dina behov och intressen.

Dessa kan hjälpa dig utvärdera assistansbolag

Om du inte har beviljats personlig assistans tidigare, kan det kännas övermäktigt eftersom antalet olika assistansbolag i Sverige är många, och en del har olika fokusområden. Vissa har fokus till exempel på personlig assistans för barn, medan andra fokuserar på olika tjänster. Det sparar tid och energi att välja ett assistansbolag som redan från början känns bra och överensstämmer med dina behov, intressen och önskemål. Och även om du tidigare haft personlig assistans, men till exempel är på väg att byta till ett annat assistansbolag, kan det bli en jobbig process om man står själv i den.

Det finns flera tjänster på webben som kan hjälpa dig att utvärdera och jämföra olika assistansbolag i Sverige. De flesta, om inte alla, är kostnadsfria för dig som användare och kan med enkelhet hjälpa dig i din process. Antingen kan man själv jämföra och utvärdera bland annat utifrån de tjänster som assistansbolagen kan erbjuda, hur de anordnar assistansersättningen, antal kunder, vilka som har kollektivavtal eller hur mycket pengar som finns för assistansomkostnaderna.

Andra tjänster kan hjälpa dig att antingen finna ett nytt, eller byta assistansbolag om du inte är nöjd med ditt nuvarande. Ibland kan det kännas bra att ha någon vid sin sida som vet vad man ska fråga och ha i åtanke. Vissa av dessa tjänster kan också hjälpa till med utvärdera assistansbolaget och den assistans du får, till exempel vad de gör bra eller vad kan förbättra för dig som kund.

Att byta assistansbolag om du inte är nöjd

Att byta assistansbolag om du inte är nöjd eller har funnit ett assistansbolag som kanske passar dig bättre, är inte svårt. Det som är viktigast att hålla koll på är din eventuella uppsägningstid, eller bindningstid, med ditt nuvarande assistansbolag, så att du inte sitter där med dubbla assistansbolag eller att det blir något annat problem kring detta. Du får ofta ta med dig dina personliga assistenter och bytet sker oftast väldigt snabbt för att det ska flyta på så smidigt som möjligt.

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10