Att välja personliga assistansbolag i Västsverige

Att välja personliga assistansbolag i Västsverige

Om du har beviljats insatsen personlig assistans enligt LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) är du givetvis i behov av en anordnare av insatsen.

Med anordnare menas någon som utför arbetet, och det finns olika sätt att anordna sin personliga assistans på. Vad man väljer är helt upp till sig själv och man kan givetvis byta om det inte skulle fungera.

Fördelar med personliga assistansbolag i Västsverige

En stor fördel med att anlita ett privat assistansbolag är att du har större inflytande och möjlighet att påverka vilka personliga assistenter du själv önskar. De privata bolagen kan också ofta ge bättre villkor för sina anställda än till exempel om du väljer din kommun som utförare. De personliga assistansbolagen kan också erbjuda juridisk hjälp och hjälpa till med att ansöka om personlig assistans och assistansersättning, samt om du vill begära omprövning eller överklaga ett beslut. Denna möjligheten har inte kommunen.

Personliga assistansbolag i Västsverige kan också erbjuda andra sorts tjänster och kan ha ett större utbud, som till exempel olika nöjen och resor som de erbjuder sina kunder. Att välja ett privat assistansbolag kostar inget extra för dig som assistansberättigad.

Så väljer du mellan olika personliga assistansbolag i Västsverige

Det finns en hel del olika personliga assistansbolag i Västsverige. Det viktigaste är att se till att det personliga assistansbolaget har tillstånd från IVO, Inspektionen för vård och omsorg. IVO ställer nämligen en hel del krav på den som ska vara ansvarig för verksamheten och är därmed en sorts kvalitetsstämpel. Det är också alltid en god idé att träffa flera olika personliga assistansbolag för att se hur de kan hjälpa dig och vad de kan erbjuda. Det är ju dig och dina behov och önskemål som ska stå i fokus.

Om du tycker det är svårt eller vill lägga tid på annat, kan du använda dig av assistansförmedling. Det finns också olika hemsidor där du kan leta fram olika assistansbolag som du är intresserad av att veta mer om.

Byta assistansbolag

Det går oftast väldigt snabbt och smidigt att byta assistansbolag om det av någon anledning inte skulle fungera tillfredsställande. Det finns ofta en uppsägningstid som är specificerat i det avtal ni skrev i början. Uppsägningstiden kan dock ibland förhandlas bort. Man har också ofta möjligheten att få med sig sina personliga assistenter till det nya bolaget. En del personliga assistansbolag i Västsverige hjälper också till med hela processen, vilket kan vara tryggt och underlätta.

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10