Det började när vi hade en anhörig som behövde personlig assistans

När min pappa blev sjuk i ALS blev min familj inkastad i en bransch vi inte visste något om. Vi blev tvungna att välja en assistansanordnare utan att ha någon som helst erfarenhet av vad personlig assistans innebar.

Att assistansen fungerade så bra för oss gjorde att vi fick en fin sista tid tillsammans

Efter att ha provat kommunen gick vi över till ett privat bolag. Det fungerade väldigt bra för oss då vi fick mer stöd av det privata bolaget än vad kommunen kunde ge oss. De hjälpte oss bland annat med ansökan om fler timmar, skaffa olika typer av hjälpmedel och de skötte all kontakt med Försäkringskassan. Detta gjorde att vi inte behövde fokusera så mycket på assistansen utan att vi kunde vara med pappa så mycket vi ville och kunde. Att assistansen fungerade så bra för oss gjorde att vi fick en fin sista tid tillsammans. Detta har vi med oss resten av våra liv.

Assistans är något som ska fungera i hemmet varje dag och det är verkligen så stor skillnad när man hittar rätt bolag mot när man nöjer sig med ett bolag. När man hittar det bolag som verkligen passar så blir assistansen så bra som det är meningen att den ska vara. Man ska kunna leva ett sådant liv man önskar, med sin funktionsnedsättning.

Efter att ha arbetat som assistent till pappa under några år började jag arbeta inom hemtjänsten innan jag sedan utbildade mig till sjuksköterska. Att leva så nära ALS har lärt mig att ta vara på livet. Där tycker jag att det är så viktigt vardagen fungerar då den är en stor del av livet. Jag brinner för att hjälpa personer att få en bättre vardag och där tycker jag att vi på Assistansförmedling gör stor skillnad.

Maja Johansson leg.sjuksköterska

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10