Fördelar med att använda sig av en assistansförmedlare

Fördelar med att använda sig av en assistansförmedlare

Om du behöver byta assistansanordnare, kan det vara ett alternativ att ta kontakt med en förmedlare. Tjänsten är gratis, du sparar tid och kan få goda råd. En seriös förmedlare kan du känna dig trygg med – att du får den hjälp du behöver, av det bolag som passar bäst just för dig.

Kostnadsfri tjänst

Assistansförmedling är en kostnadsfri tjänst för brukaren. Jämför det med de offerttjänster för hantverkararbeten som finns på nätet, till exempel. Där är hantverkarfirmorna anslutna till förmedlaren, och betalar dem när de får ett uppdrag. Samma gäller här – det är assistansbolaget, säljaren av tjänsten, som betalar förmedlaren.

Platsoberoende

Ponera att du bor i Stenungsund och vill hitta en assistansanordnare där. Du behöver då inte gå till en lokal förmedlare. Istället kan du ta kontakt med den aktör du verkar bäst, som har kontakter över hela landet – inklusive Stenungsund. Du behöver inte åka runt och träffa representanter från olika bolag – åtminstone inte i det inledande skedet av processen – utan kan luta dig tillbaka och låta förmedlaren sköta det mesta av jobbet.

Du sparar tid

Om vi som ovan, fortsätter ponera att du bor i Stenungsund, har du ganska många assistansanordnare att välja mellan. Givetvis kan du söka på nätet efter dessa och själv avgöra vilken firma du tycker verkar vara bäst. Ett annat alternativ är att låta förmedlaren göra det här jobbet, så att du kan lägga tid på annat. Förmedlaren, som är van med arbetet, kan säkerligen göra det på ett snabbt och effektivt sätt dessutom. På kort tid kan du få många företag presenterade för dig.

Stort och relevant urval

På bara något eller några dygn kan du få flertalet assistansanordnare presenterade för dig. Jobbet att söka och kontrollera att firmorna är seriösa är redan gjort, och du behöver bara kolla på findetaljerna. Hur är personalen? Vilken grundfilosofi har de? Är det ett bolag som du kan tänka dig ta emot assistans från under många år framöver?

Genom en inledande dialog med förmedlaren kan du påverka så att urvalet är framtaget just för dig. Det här gör du genom att ni talar om dina behov, din rådande situation och vad du vill få ut av assistansen.

Råd och tips

En annan fördel med att ta hjälp av en bra förmedlare är att du kan få råd och stöd under processen. Genom att prata med en kunnig person som är medveten om din situation, kan du få tips som just är utformade efter dig och det du vill få ut av assistansen. Kanske har du även praktiska problem som du kan få hjälp med att lösa. Stödet kan kanske kännas särskilt tryggt för den som har blivit beviljad assistans för första gången.

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10