Fördelarna med att gå via en assistansförmedling

Fördelarna med att gå via en assistansförmedling

Det är dags att välja assistansbolag – men vilket ska väljas? Du kan antingen göra en gedigen jämförelse själv – eller låta en assistansförmedling göra jobbet. Det andra alternativet innebär gratis hjälp att hitta rätt assistansanordnare. Det finns flera fördelar med det.

Personlig assistans via privat assistansbolag, kooperativ eller privat företag? Oavsett vad du väljer kommer utbudet av alternativ vara stort. Allt från företag som specialiserat sig på vissa behov till de som är mycket stora och breda i sitt utbud. Att välja är inte helt lätt. Men låt istället någon annan göra jobbet.

Förmedlingen gör jobbet

Du kontaktar en förmedlare i exempelvis Jönköping varpå de gör en kartläggning av ditt behov och vilka önskemål du har gällande assistansen. De har i sin tur samarbete med flera assistansanordnare i Småland och kan snabbt se vilka som eventuellt kan vara aktuella. De behöver ju nödvändigtvis inte komma från Jönköping för att kunna erbjuda den efterfrågade hjälpen. Istället för att själv kontakta flera assistansanordnare i Småland så sker detta alltså gratis via förmedlaren.

Letar brett – Presenterar smalt

Som visas ovan kan alltså förmedlarna leta inom ett större område än vad man själv utgår ifrån. I detta fall kan de kontakta flera assistansanordnare i Småland för att se vilka som är villiga att lämna in offert och arbetsbeskrivning. Detta är just ett klassiskt fel som många privatpersoner gör. De söker för snävt inom just den stad de bor i. Bor man i en mindre stad kommer det därmed bli ett väldigt litet utbud av företag att jämföra.

En förmedling har kunskapen och erfarenheten som krävs för att veta inom vilket område de kan kontakta assistansanordnare för att det ska vara relevant för tjänsten.

Ska alltid vara gratis för dig som kund

Att använda sig av assistansförmedling ska alltid vara gratis för dig som kund. Skulle en förmedling vilja ha pengar för tjänsten bör du direkt backa och vända dig till någon annan. Generellt ska det inte kosta pengar.

Orsaken är att assistansförmedlarna får pengar från samarbetande assistansanordnare. Förmedlarna hjälper kunden att hitta passande assistansanordnare vilket är uppskattat. Samtidigt hjälper de företagen att få nya kunder – vilket är uppskattat. Det är denna service som assistansanordnarna kan betala för. Det blir därmed en effektiv marknadsföringskanal.

Hjälp hela vägen – Exempel från Assistansförmedling.se

Flera förmedlingsföretag erbjuder ”hjälp hela vägen”. Det innebär att man kan vända sig till dem redan innan man fått personlig assistans beviljad. För helt enkelt är det inte att söka och få denna assistans. Att då få hjälp hela vägen är en trygghet. I vissa fall kan de lotsa kunden vidare till en assistansanordnare som hjälper till och i vissa fall kan hjälpen ges direkt av förmedlaren.

Exemplen ovan är tagen från assistansförmedling.se. Det finns även andra förmedlare med liknande utbud. Detta är enbart ett exempel på hur ”hjälp hela vägen” kan se ut. Andra förmedlare kan skilja sig något mot hur assistansförmedling.se jobbar.

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10