Hitta assistansbolag i Örebro

Hitta assistansbolag i Örebro

Har du precis fått assistans beviljad och ska välja vilket assistansbolag i Örebro som ska få utföra tjänsterna? I likhet med i de flesta städer är det du själv som väljer om du vill ha hjälpen från kommunen eller ett assistansbolag.

De olika assistansbolagen kan hittas via flera sökvägar och det är alltid en fördel att ställa dem mot varandra och jämföra olika alternativ.

Du kan alltid få en lista av din samordnare på kommunen som beviljat assistansen. De har nämligen krav på sig att ge ut listor på de assistansbolag som har samarbete med Örebro kommun. Du kan däremot inte få någon specifik rekommendation från dessa personer då de aldrig får premiera ett assistansbolag före ett annat.

Eniro har även en mycket smidig söktjänst som gör att du snabbt får fram adress och kontaktuppgifter till de olika bolagen. Via en interaktiv karta kan du även se var de finns i Örebro och få vägbeskrivning dit. Önskar du få kontakt med ett assistansbolag är däremot enklaste sättet att ringa och be dem komma hem till dig. Det är inte ofta som besök måste ske på deras kontor.

Det finns även samlingssidor som presenterar de flesta assistansbolag i en stad. Därmed kan de direkt ställas mot varandra gällande exempelvis storlek eller antal anställda.

Enklast vägen är däremot att använda Google och söka efter assistansbolag. Fördelen är att man snabbt får fram hemsidor till flera bolag men även ser nyheter och varningar som skrivits om vissa bolag.

Men kontrollera dem noga

Under 2017 stoppade Försäkringskassan utbetalningarna till totalt 15 assistansbolag i Sverige. Detta på grund av att de ansetts oseriösa och delvis fuskat eller inte följt de regler som Försäkringskassan har. Av dessa låg totalt 8 i just Örebro. När Svenska Dagbladet gjorde en granskning visade det finnas både mutbrott, hot och grova skattebrott. Total summa som Försäkringskassan beräknat att betalats ut till dessa var 2,4 miljarder.

Sedan kontrollen har visserligen ändringar skett på marknaden men att det förekommer oseriösa aktörer är tydligt. Som brukare finns det alltså en fördel att kontrollera det assistansbolag som man tänkt använda sig av. Hur länge har de varit verksamma? Vad säger andra kunder?

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10