Om assistansförmedling

Om assistansförmedling

Att beviljas personlig assistans enligt LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) är en process i sig, och mer information kring detta kan du läsa mer om på andra sidor och forum.

Men kort sagt kan man säga att man kan beviljas personlig assistans om man är under 65 år, tillhör en av de tre personkretsarna i LSS samt är i behov av hjälp kring sina grundläggande behov för att klara sin vardag.

Med insatser i LSS ska den som är berättigad assistans vara tillförsäkrad goda levnadsvillkor och kunna leva ett så självständigt liv som möjligt och även kunna i stor utsträckning som möjligt kunna leva som andra personer som inte har någon funktionsnedsättning.

Att ta hjälp av en assistansförmedling

När insatsen personlig assistans är beviljad av antingen kommunen eller Försäkringskassan, beroende på hur många timmar per vecka man är i behov av hjälp, är det dags att välja assistansanordnare. Det kan då vara en god idé att ta hjälp av en assistansförmedling. Du kan anlita dem om du vill ha hjälp med att ansöka om personlig assistans, om du vill byta bolag eller om du behöver finna en bra assistansanordnare från början. Att anlita en assistansförmedling är kostnadsfritt, och är inte bindande.

Oftast sker ett besök där du, eller den som är assistansberättigad, får berätta om sin livssituation, hjälpbehov, önskemål och andra relevanta saker som en assistansförmedling kan behöva veta. De finner sedan passande assistansanordnare och hjälper dig att komma i kontakt med dem. Efter du träffat kanske några stycken får du själv välja vilken anordnare du önskar.

Många fördelar med att anlita en assistansförmedling

Precis som rubriken på detta stycke skvallrar om, finns en drös med fördelar med att anlita en assistansförmedling. En av de största fördelarna är att du sparar tid! Genom att tala om för någon annan vilka krav, önskemål och behov du har och som då ska finna en anordnare som kan uppfylla detta, sparar du mycket tid jämfört med att du ska leta efter dessa själv.

En assistansförmedling har även detta som sin huvudsakliga verksamhet och ägnar mycket tid åt att finna den perfekta assistansanordnaren för just dig. De har kunskapen och kompetensen att ställa de rätta frågorna, de har koll på avtal och ersättningar, något som annars kräver att du på något sätt erhåller dessa kunskaper. Och om det mot förmodan inte skulle fungera, så hjälper givetvis assistansförmedlingen dig att hitta en ny anordnare som förhoppningsvis passar dig bättre.

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10