Så hittar du rätt assistansbolag

Så hittar du rätt assistansbolag

Att hitta assistansbolag som är lämpliga för att verkställa ens behov efter önskemål och krav är inte helt enkelt. Det finns hundratals aktörer som förmedlar assistans och det kan krävas både tid och energi för att hitta rätt – en process som kan vara både förvirrande och jobbig.

Det är bra att ta hjälp och stöd av nån man litar på när man är på jakt efter en verkställare och det kan underlätta att ha nån att bolla med under tiden man letar.

Olika bolag är bra på olika saker

Bland alla hundratals bolag som finns är alla bra på olika saker och ingen kan vara rätt för alla. Det finns hjälp att få om man skulle vilja jämföra några olika för att få fram dom som passar för den egna unika situationen, och det finns många frågor att ställa för att hitta assistansbolag som är lämpliga.

Vilka krav har du?

Det allra viktigaste när det kommer till assistans är att du som brukare blir nöjd. Det är viktigt att fundera på hur man vill ha det, vad man behöver hjälp med och hur man vill att vardagen ska se ut. Det är fritt fram att ställa krav på personalen, till exempel om man föredrar att ha män eller kvinnor som sin förlängda arm. För vissa spelar det ingen roll men har istället andra krav. En aktiv person vill förmodligen ha personal som gillar ungefär samma saker för att kunna engagera sig fullt ut i olika aktiviteter. Ta gärna hjälp av en familjemedlem eller annan anhörig och fundera över vad som är viktigast för dig.

Be om referenser

En viktig del för att hitta assistansbolag som kan tänkas passa är att be om referenser. Hur har andra brukare upplevt företaget och personalen, vilka frågor är viktiga och hur läggs genomförandeplanen upp? Referenser ger en bra bild över verksamheten och det är bättre med för många än för få. Det är också bra att läsa på om varje enskilt företag som verkar intressant för att bilda sig en bra uppfattning.

Personligt möte ger en bra känsla

När man har valt ut några assistansbolag som är av intresse är det en klar fördel att boka in ett personligt möte med dessa. Det ger alltid en bättre känsla än ett telefonsamtal och man kan tillsammans sätta sig ner för att prata om vad företager erbjuder. Vissa jobbar mycket med att sälja in sig hos potentiella brukare, och för en del är det en fördel och för andra inte. Känns det inte bra efter mötet är man helt fri att tacka nej för att fortsätta jakten på att hitta rätt assistansbolag.

Att hitta assistansbolag är inte så svårt, dom finns överallt och dom allra flesta tar sig gärna ann nya brukare. Det som är svårt är däremot att hitta rätt. För det krävs både tid och tålamod men det allra viktigaste i slutändan är att man känner sig trygg i sitt val, eftersom det är dom egna behoven som är viktigast.

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10