Så hittar du referenserna för din kommande assistansanordnare

Så hittar du referenserna för din kommande assistansanordnare

När det är dags att välja assistansanordnare kan det vara tryggt att se vad andra tycker om denna anordnare. Vilka referenser finns? Vilket är det totala omdömet? Kan man lita på att de är seriösa? Så här hittar du referenserna och omdömen. I följande exempel kommer Norrköping nämnas. Det är däremot enbart exempel för att förenkla exemplet.

Eniro – Få omdömen

Det finns flera portaler på internet som visar omdömen, där Eniro är en av de större gällande hur många företag som presenteras. Däremot är det extremt olika, bland de branscher som är sökbara, hur många recensioner som lämnats in. Inom personlig assistans är det nästan tomt.

Vi sökfunktionen går det att få fram kontaktuppgifter till de assistansbolag som finns i Norrköping. Utöver dessa finna även kooperativ och det kommunala alternativet. Men recensionerna kan knappast sägas vara vägledande då de är så få.

Det är ett enda företag med ”två i betyg eller högre”. Ett enda betyg säger inte mycket om en assistansanordnare. Inom vissa branscher har Eniro väldigt många recensioner – det gäller däremot inte personlig assistans.

Trustpilot – Inte inom assistans

Trustpilot bör vara den största sidan i Sverige med recensioner av konsumenter. Framförallt har man fokus på E-handel men även bankverksamhet och tjänsteföretag. Enstaka assistansanordnare finns nämnda men de är svåra att hitta eftersom man måste söka på specifika företagsnamn. Det finns inte heller någon sammanställning över alla assistansanordnare i någon kategori vilket i så fall borde hamn inom hälso- och sjukvård. Sidan ger alltså inte mycket hjälp i frågan.

Assistansbolagets hemsida

Då det alltså inte finns någon sammanställning online över recensioner på assistansanordnare får man granska varje företag på egen hand. Med hjälp av Google går det lätt att få fram 5 – 10 relevanta företag. En del väljer att ha referenser på hemsidan men dessa bör inte väga tungt då företagen själva påverkar vad som ska synas på hemsidan.

Googla istället på företagsnamnet för att se om namnet förekommer i ett positivt eller negativt sammanhang. Gör även sökning på ”nyheter” för att därigenom se om media har uppmärksammat företaget inom de senaste åren och vad de då har skrivit.

Via assistansförmedlaren

Assistansförmedlare erbjuder privatpersoner en gratis tjänst som innebär att de förmedlar personens behov av hjälp till flera assistansanordnare, i detta fall i Norrköping och dess omgivning. Anordnarna kan sedan ge ett svar på om de är villiga (och har rätt kompetens) att utföra arbetet. För att skapa en så seriös tjänst som möjligt är det viktigt att de enbart samarbetar med seriösa assistansbolag med goda referenser. En av de större förmedlarna, Assistansförmedling.se, visar exempelvis att 92 % av de som fått hjälp av dem skulle rekommendera sitt assistansbolag till någon annan.

Genom att ha krav på assistanasbolagen för att de ska få vara med i jämförelsen skapar Assistansförmedling.se en ”gallring” där enbart seriösa företag får vara med. Det betyder ju inte automatiskt att det enbart är goda omdömen men chansen ökar betydligt.

(Det finns även andra assistansförmedlare än Assistansförmeling.se som är verksamma i Norrköping)

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10