Tips och råd till dig som vill byta bolag för personlig assistans

Tips och råd till dig som vill byta bolag för personlig assistans

Har du personlig assistans utan att känna dig nöjd med hur saker och ting hanteras? I så fall är det fritt fram att byta till ett annat assistansbolag. Att byta personlig assistans må vara en ganska lång och jobbig process men också avgörande för att man ska känna sig nöjd med tillvaron. Dessutom finns bra hjälp att få för den som inte vill eller kan klara av att genomföra bytet på egen hand.

Ta hjälp

Är man inte nöjd med sina insatser eller hur andra saker sköts är man som sagt helt fri att byta personlig assistans. För att hitt även ny samordnare kan det vara skönt att ta hjälp, antigen från en familjemedlem eller annan anhörig, eller från en assistansförmedling som kan hjälpa till att jämföra och hitta det bästa alternativet för just dig.

Se över utbudet utanför den egna staden

Ponera att du bor i Enköping och funderar på att byta personlig assistans. Begränsa då inte sökområdet bara till den egna staden utan kolla utbudet i hela Uppland till att börja med. Du kommer snabbt märka att utbudet är betydligt större i hela Uppland och dom allra flesta är flexibla och kan verkställa på flera orter. Detta ger alltså en större valfrihet även om det innebär lite mer jobb.

Förutom att bara kolla i närområdet, det vill säga både Enköping men också hela Uppland, kan det vara en idé att ta en titt på dom bolag som arbetar rikstäckande. I assistansbranschen finns det flertalet sådana och även dessa kan vara värda att ha med i beräkningarna.

Ju fler bolag man jämför och kollar upp, vare sig det är i Uppland eller hela Sverige, desto större är chansen att man hittar det som är perfekt för just en själv.

Tänk på tiden

Att byta personlig assistans är inget man gör över en dag. För det första tar det tid att hitta något nytt och för det andra finns en uppsägningstid hos det befintliga assistansbolaget. Det kan därför vara klokt att kolla upp va det står i avtalet för att vara på den säkra sidan. Att sedan komma igång hos det nya kan också ta tid, då det gäller att hitta ny personal och så vidare.

Var inte rädd

Att det känns både läskigt och jobbigt att påbörja ett byte av personlig assistans är fullt förståeligt men det är viktigt för sin egen skull att man inte är rädd att göra det. Var inte rädd att säga till ditt nuvarande bolag att du vill gå vidare och var inte rädd för processen.

Det är viktigt att trivas med hur assistansen utformas eftersom den är en så stor del av livet så är man inte nöjd måste man själv ta tag i saken.

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10