Vad du ska tänka på när du anlitar ett assistansbolag i Västerås

Vad du ska tänka på när du anlitar ett assistansbolag i Västerås

Det kan finnas många som anser sig vara i behov av personlig assistans men vilka som är berättigade till detta regleras i Socialförsäkringsbalken samt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS.

För att få insatsen personlig assistans måste man tillhöra en av de tre personkretsarna som beskrivs i LSS, till exempel är den som har en utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd och i behov av hjälp kring de grundläggande behoven som till exempel kommunikation, på- och avklädning samt den personliga hygienen.

Den personliga assistansen söker man hos kommunen om det avser mindre än 20 timmar per vecka, annars ansöker man hos Försäkringskassan. I denna text kommer du att få information om och lite tips på vägen när du ska anlita ett privat assistansbolag i Västerås.

Att anlita ett assistansbolag

Att anordna den personliga assistansen kan man göra på olika sätt. Man kan till exempel vara sin egen arbetsgivare, anlita kommunen eller ett privat assistansbolag. Innan man anlitar ett assistansbolag i Västerås finns det vissa saker man kan tänka på.

Oftast går det till så att man på något sätt kontaktar bolaget, till exempel genom att ringa dem eller fylla i ett kontaktformulär på deras hemsida. Sedan kommer de ta kontakt med dig för att boka ett personligt möte. På mötet kommer ni sedan att träffas och kunna prata om till exempel vad som är viktigt för dig, dina behov och förutsättningar samt vilka önskemål och intressen du har.

Ett assistansbolag i Västerås kommer att kunna hjälpa till med olika saker. Vill du att de till exempel ska hjälpa till med att rekrytera dina personliga assistenter, hjälpa till med att skaffa vikarier, hjälpa till med administration och få hjälp med kontakter med till exempel Försäkringskassan, så kan de göra det.

Man bör undersöka och fråga vad som ingår i ett eventuellt avtal. Om du till exempel är i behov av juridisk hjälp så kan detta vara en fördel i ditt beslut. Det kanske är viktigt för dig att assistansbolaget i Västerås anordnar olika event och träffar som du kan åka på och träffa andra människor i liknande situationer.

En annan sak som kan vara viktig är närheten till assistansbolaget, du kanske vill ha ett kontor nära som du kan besöka när du har frågor, eller så är det viktigt att de har en tillgänglig hemsida där du snabbt kan få svar, eller både och?

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10