Välja assistansbolag

Välja assistansbolag

Den som fått beviljat stöd i form av personlig assistans kan själv välja hur man anlitar assistenter. Vissa önskar själv anställa varje assistent privat, medan åtskilliga istället köper in tjänsten från något av de assistansbolag som finns i området.

Vid en första kontakt med assistansvärlden kan det vara svårt att veta vem man skall vända sig till och vad man skall fråga innan man köper in tjänsten. I många av de större städerna finns ett mycket stort antal assistansbolag att studera, vilket också är fallet i en rad mindre kommuner. Den som går genom assistansförmedling för att hitta rätt kan omedelbart få kostnadsfri hjälp att hitta rätt assistansbolag utan att själv skaffa sig den kunskap som behövs. På så vis får man ett stöd på vägen och en resurs som kan svara på alla frågor som kan behöva diskuteras. Några svar finns redan på denna webbplats. Det är enkla svar på vanliga frågor som ofta diskuteras. Har man ytterligare frågor går det bra att höra av sig direkt via de formulär som finns här.

Oberoende

Att få rådgivning från någon som inte har personligt intresse i ett specifikt assistansbolag kan kännas bra. Det innebär att den information man tar del av inte på något vis formats för att påverka i viss riktning. Genom ett första samtal utreds önskemål och behov. Först därefter påbörjas arbetet för att presentera seriösa assistansbolag. Som kund är man inte bunden till någonting och det finns inga krav att välja något av de assistansbolag som rekommenderas. För den som inte känner sig bekväm med något av dessa alternativ finns alla dörrar öppna att vända sig till någon annan. Assistansförmedling är ett sätt att snabbt sålla i utbudet. Valet är därefter helt individens eget.

Kvalitetssäkra assistansbolag

När man väljer ett av de assistansbolag som rekommenderas via denna assistansförmedling, kan man vara säker på att de håller god kvalitet. Det ställs höga krav på alla bolag som förekommer i rullorna hos assistansförmedlingen. Skulle något av företagen brista i fråga om kvalitet och service, rekommenderas de inte längre som alternativ. Det är avgörande både för assistansförmedlingen och kunderna att det finns ett förtroende för att tjänsten som levereras kan leva upp till den standard som krävs. Att ha personlig assistans innebär trots allt att släppa in en person i sitt hem och vardag. Detta skall tas på största allvar och är ingenting som går att trivialisera över huvudtaget.

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10