Viktigt att utvärdera assistansföretag

Viktigt att utvärdera assistansföretag

Oavsett om man står inför valet att välja ett assistansföretag eller om man redan har ett så är det viktigt med utvärdering både innan man väljer och under tidens gång.

Det finns många anledningar att känna sig missnöjd och i vissa fall kan det då vara nödvändigt att byta till ett annat företag. Ska man välja för första gången är det extra viktigt att se över verksamheten för att sedan känna sig trygg den dagen insatserna börjar verkställas.

Ta hjälp med utvärdering

Känns det svårt och jobbigt att granska olika assistansföretag för att hitta rätt finns det oberoende hjälp att få. På så vis kan man redan från början hitta det alternativ som passar bäst för en själv och sina behov utan att behöva besöka och lägga tid på att själv jämföra olika företag.

Det finns ett flertal sidor på nätet där man kan utvärdera assistansföretag och dom flesta är helt gratis. Där man fyller man sedan i sina behov, önskemål, intressen och annat som man vill jämföra, för att till sist få fram några förslag på potentiella företag som matchar önskemålen. Detta är ett snabbt och effektivt sätt att hitta assistansföretag utan att behöva gå igenom dom som inte uppfyller kraven.

Se över nuvarande verkställare

Det är också viktigt att utvärdera sin nuvarande verkställare med jämna mellanrum för att känna om det fortfarande känns rätt. Antingen gör man det på egen hand, där man sätter sig ner och funderar på vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Kan man sedan ta detta vidare till någon ansvarig inom verksamheten och få hjälp att lösa eventuella problem har man troligtvis redan hittat ett bra företag.

Vill man så kan man även här använda sig av dom tjänster som finns på internet för att se om något annat företag bättre kan matcha dom behov och önskemål som finns. Känner man sig då inte nöjd med sin nuvarande assistans har man rätt att byta om man vill. Det viktigaste är att man som brukare känner sig både trygg och nöjd, och det kan finnas många olika anledningar till att man inte gör det.

Företagets egenskaper är viktiga

För att ta reda på en verksamhets alla bra och dåliga sidor är det viktigt att göra en ordentlig granskning. För att man som brukare ska kunna få sina behov tillgodosedda på ett bra sätt har det stor betydelse på vilket sätt företaget jobbar med flera olika delar för att det ska fungera. Till exempel är det viktigt att personalen har bra anställningsvillkor, att det finns ett kollektivavtal att följa och att assistansersättningen fördelas på ett rimligt sätt. Har man egna intressen ska det finnas utrymme att utöva dessa utan att företaget sätter stopp och man ska dessutom själv få vara med att utforma sin assistans.

Det finns många skäl till varför det är viktigt att utvärdera assistansbolag både innan man väljer ett och med jämna mellanrum när man har valt ett. Det är mycket som ska fungera mellan brukare, verksamhet och personal och man ska inte nöja sig med vad som helst.

Kontakta oss för en oberoende och kostnadsfri rådgivning

Ring 020-19 10 10

... eller lämna dina uppgifter här så kontaktar vi dig.

Vi behandlar era uppgifter under sekretess och kontaktar dig inom kort och berättar mer om hur vi kan hjälpa dig.

Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Assistansförmedling - Vi hjälper dig hitta rätt assistansbolag


Ring och ställ en fråga om assistans
020-19 10 10